keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Nappijuttu


Napit ovat ihania! Niitä olen aikoinaan metsästänyt kirppareilta ja tehtaanmyymälöistä. Ja nyt ei ihan heti taida tarvita lähteä nappikaupoille :)
 
Tässä muutama tekemäni nappikaulakoru. Tarvitset niiden tekemiseen nappeja, siimaa/lankaa, helmiä ja halutessasi myös korulukkoja.  
 
Leikkaa aluksi kaksi yhtä pitkää lankaa tai siimaa. Siima on kestävää, mutta ei kannata jäädä siitä mihinkään jumiin, koska sehän ei katkea.
 
Ensiksi kiinnitettään toinen lukoista tai ensimmäinen helmi, jos lukkoa ei halua käyttää. Tämän jälkeen toinen siimoista pujotetaan ensimmäiseen napinreikään toiselta puolen ja toinen vastakkaiselta puolelta saman reiän läpi. 
 
Korun tekemistä jatketaan pujottamalla siimat toisesta reiästä taas samalla tavoin vastakkaisilta puolin reiän läpi. Nappien välissä siimat pujotetaan  samanaikaisesti helmen läpi. Anna siiman mennä ristiin eli siimat menevät nyt eripuolilta napinläpiin, kuin äsken.

Voikohan tämän vielä jotenkin sekavammin selittää :) Aika pian sen kuitenkin huomaa, miten nappi asettuu tukevasti siimojen väliin.

5 kommenttia:

Menninkäisrinsessa kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Tällänen on ollu idean tasolla muhimassa, mut nyt ihsn varmasti toteutan. Tykötarpeetkin taitaa löytyä kaikki! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä toinen laiska nainen, taidanpa kokeilla tätä nappiaskartelua. Ex-anopilta sain laatikollisen ihania nappeja. Kiitos inspiraatiosta:)

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Ihan huippua, jos innostutte tekemään. Ja olisipa hauska nähdä valmiita töitä :)

Menninkäisrinsessa kirjoitti...

Sain omat nappihelmeni valmiiksi! :) Blogissa on niistä kuvia.

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Kivat! :)